Καλώς ορίσατε στον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Παλιάς Αλοννήσου

Λογοτυπο ΣυλλόγουΣε αυτές τις σελίδες θα προσπαθήσουμε να σας παρέχουμε ενημέρωση σχετικά με τα τεκταινόμενα και τις δραστηριότητες του συλλόγου μας.

Η διαφύλαξη της εικόνας της Παλιάς Αλοννήσου και γενικότερα η διατήρηση του εθνικού πλούτου και των πολιτιστικών της στοιχείων, ειδικότερα, συνθέτουν τους κατευθυντήριους άξονες δράσης του νέου διοικητικού συμβουλίου που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες και έχει την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Νεκτάριος Φλώρους
Αντιπρόεδρος: Μάρκου Ιωάννης
Γ. γρ: Ηλιόπουλος Δημήτρης

Ταμίας: Κόττη Ελένη
Τακτικά μέλη: Ηλίας Τσουκανάς, Chester Smith, Ροδαράκης Κων/νος

Ο συλλογός μας αριθμεί εκατό και πλέον μελών, που μοιράζονται κοινές θέσεις και απόψεις γύρω από το δίπτυχο ''παράδοση και πολιτισμός''. Στόχος μας είναι η διαφύλαξη του πολιτισμού, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και προσπαθούμε να εξωραΐσουμε, γιατί έχει μια συγκεκριμένη ιστορία, την Παλιά Αλόννησο, η οποία υπέστη σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς. Παράλληλα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την παραδοσιακή της εικόνα, αλλά και να συμβάλλουμε στην προβολή των πολλών και σημαντικών αρχαιολογικών στοιχείων του νησιού μας.

Ο Σύλλογος μας που έχει ιδρυθεί το 1993,έχει ως σκοπό αφενός την πολιτιστική ανάπτυξη της Παλιάς Αλοννήσου και αφετέρου η προβολή και η αξιοποίηση του εν γένει πολιτιστικού επιπέδου (παραδοσιακής λαϊκής τέχνης, αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, κλπ.) της Παλαιάς Αλοννήσου.

Αν και είχε πέσει σε αδράνεια μερικών ετών το 2004 έγινε προσπάθεια επανίδρυσης στην ουσία του Συλλόγου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι από τους πλέον ενεργούς Συλλόγους της Αλοννήσου με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Χώρα κάθε καλοκαίρι όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις, φεστιβάλ, θέατρα, θέατρα δρόμου, έκθεση φωτογραφίας και άλλα. Ο Σύλλογος έχει αναπτύξει πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου και κάθε χρόνο αναβιώνονται κάθε Δεκαπενταύγουσο ο παραδοσιακός γάμος, τα αλωνίσματα τον Ιούλιο όπου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής ιστορίας και είναι πολύ σημαντική η διατήρηση τους προς όφελος των νεώτερων.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το καταστατικό του Συλλόγου μας (katastatiko_pespa.pdf)

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Συλλογό μας για περισσότερες πληροφορίες με τον Φλωρούς Νεκτάριο (πρόεδρο) τηλ. 6977263804.

Στις συνδέσεις που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες ειδήσεις και ενέργειες του Συλλόγου μας κτλ.

Βρίσκεστε εδώ: Home Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ